fbpx
Bombaž

3 razlogi, zakaj je čas za nakup pralnih blazinic

Skoraj vsi dnevno uporabljamo bombažne blazinice za enkratno uporabo bodisi za odstranjevanje ličil ali za samo čiščenje obraza.
Bombažne blazinice za enkratno uporabo so sicer prijetne, nežne in priročne. Imajo pa precej negativen učinek na okolje, ker jih uporabljamo za res kratek čas in jih po uporabi enostavno odvržemo.
Sam bombaž je razgradljiv material, ampak industrija bombaža uporablja ogromno pesticidov, gnojil in vode. Za izdelavo vsakega kilograma bombaža je potrebnih 20.000 litrov vode.
Zaradi teh razlogov je bolje, da bombaža ne uporabljamo za »single use« izdelke, če je to le mogoče. Na srečo že obstajajo super alternative – pralne blazinice. 🙂

Poglejmo 3 razloge zakaj so pralne blazinice zakon:

1. Prihranila boš denar

S pralnimi blazinicami za odstranjevanje ličil boš dolgoročno vsekakor prihranila denar, ker boš iste blazinice lahko uporabljala znova in znova.

Na primer:
100 bombažnih vatk za enkratno uporabo stane okrog 1,5€ (zelo na približno), če bi želela vatke iz organskega bombaža so te še malce dražje.
V povprečju ženska porabi vsaj 3 vatke na dan, kar pomeni, letno potrebuješ cca 12 paketov (po 100) vatk.
V enem letu si torej povrneš celoten strošek pralnih blazinic, ki jih pa lahko seveda uporabljaš več let.
⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Ustvarila boš manj odpadkov

Same blazinice se sicer razgradijo, ampak so v veliki večini zaradi higieničnosti zapakirane v plastično embalažo. Plastike je pa tako ali tako že povsod preveč, se strinjaš?
Naše pralne blazinice za odstranjevanje ličil so zapakirane v papirnato embalažo, priložena je pa še vrečka v kateri jih boš lahko kasneje shranjevala.Namenjene so da trajajo doooolgo časa, samo pravilno jih je treba »vzdrževati«. Več o tem si boš lahko prebrala v digitalnih navodilih, ki jih prejmeš ob nakupu.

3. Naredila boš nekaj dobrega za okolje

.. in se boš zaradi tega tudi ti boljše počutila. 🙂

Blazinice za odstranjevanje ličil

 

 

 

 

 

 

Smo te prepričali? 😉

Več informacij o industriji bombaža lahko prebereš tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja