fbpx
Britvice

Si že slišal/a za kovinsko britvico?

Si se odločil/a zamenjati plastične britvice za enkratno uporabo za kovinsko britvico?  Britvice za enkratno uporabo ustvarjajo nepotrebne smeti in realno niso najbolj poceni. Se strinjaš?

Kovinska britvica je narejena iz medeninaste zlitine in ima 3-delno odprtino. Kar pomeni, da je rezilo zataknjeno med zgornjo ploščo glave britvice in njenim dnom,ter nato pritrjeno z ročajem. Rezilo torej vstavimo med zgornjo ploščo glave in njenim dnom. Oblika brivtice pa omogoča britje obeh robovih britvice, tako da rezilo res izkoristimo.

Kovinska brivica

Te zanima prehod s plastične britvice na britvico brez plastike? Beri naprej!

Prednosti kovinske britvice

Torej … vse, kar potrebuješ za temeljito britje, je en sam, oster kos jekla! Ena največjih prednosti kovinske britvice je, kako natančna in ostra je. Z malo previdnosti (ker je res ostra) in kakovostnim milom za britje (oz. karkoli ti odgovarja) pa lahko naenkrat odpraviš draženje kože in vraščene dlake!
Ne samo to, zmanjšal/a boš plastične odpadke in seveda ne moremo mimo tega, da boš prihranil/a denar, saj je britvica zasnovana tako, da zdrži celo življenje, rezila pa res niso nek strošek.

britvice_family

Kako jo uporabiti:

– Ročaj zasukaj v nasprotni smeri urnega kazalca, dokler se glava britvice ne odpre

– Odvij novo rezilo in ga vstavi na glavo britvice
– Ročico zasukaj v smeri urnega kazalca, da jo pritrdiš in zategneš
– Kožo pripravi kot običajno
– Ko kovinske britvice ne uporabljaš jo shrani izven tuša
– Rabljena rezila shrani v steklen kozarec (oz. kamorkoli ti je praktično)

Kako odstraniti rezila?

Enostavno! Vsaka stran rezila naj bi trajala od 5 do 6 uporab. Ko pa postane rezilo topo, razstavi kovinsko britvico in odpadna rezila shrani v steklen kozarec oz. kamorkoli ti je praktično, dokler ga ne napolniš in vse skupaj odvržeš v smeti. Rezilo je iz nerjavečega jekla in se popolnoma reciklira.

Opomba: Pomembno je, da uporabljenih rezil ne odvržete v običajni kopalniški koš, saj so majhni in ostri.

Uživaj v uporabi kovinske britvice! Verjamem, da boš navdušen/a.

Video navodila

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja